Medovina

Medovina

Medovina je kvašený nápoj z medu a léčivých bylin. Tento vysoce výživný nápoj pili už staří Slované při významných rodinných slavnostech. Po prokvašení zraje nejméně rok v sudech. Čirý vzhled této medoviny zajišťuje závěrečná filtrace na moderním filtračním zařízení.


Medovina dozrává v nádržích v hlubokých sklepích přes rok.

Medovina je alkoholický nápoj, který znali již naši předkové a hojně byla podávána při slavnostních příležitostech. Nyní si pití medoviny oblíbilo mnoho lidí a získává si pevné místo i na trhu. Je vyráběna za studena a tudíž se neničí drahocené látky v medu. Do hustého medového roztoku se přidají ušlechtilé kvasinky, které podporují kvašení a směřují kvas co k největšímu vzniku alkoholu. Po vykvašení se medovina přepustí do chladných sklepů, kde dozrává a postupně se vyčeřuje, dochucuje a filtruje, aby se dosáhlo co nejvyšší čirosti. Celý proces trvá přes jeden rok, než se hotová medovina dostane do lahví. K dochucení se používají výhradně přírodní byliny a koření, ze kterých se chuť získává vyloužením (macerováním). Rodinná receptura vznikla z dlouhodobé zkušenosti a přinesla ovoce v našich třech základních chutích:
• medovina mandlová
• medovina original -přírodní
• medovina višňová

Obchodní balení je lahev obj. 0,5 l a 1 litr pro restaurace a větší odběratele je balení možné v 3l, 5l a 10l plastových kanystrech.

Webdesign: Crespo, s.r.o.